Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, smaczne i tanie :-)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 321
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27997
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8997
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 748
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 321
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27997
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8997
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 748
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i wstawiamy na ok 1 godzinę do lodówki. Po godzinie wyjmujemy ciasto, dzielimy na części i rozwałkowujemy na kształt koła. Wycinamy trójkąty - wielkość zależy wyłącznie od nas.
Na brzegu każdego trójkąta (na jego podstawie) układamy odrobinę marmolady, kostkę czekolady lub nutellę (w zależności czym mają być nadziane nasze rogaliki) i zwijamy.
Blachę kuchenną wykładamy papierem do pieczenia, układamy uformowane rogaliki, smarujemy wierzch rozmąconym jajkiem. Rogaliki możemy też przed pieczeniem posypać cukrem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°, pieczemy ok 20-25 minut. Jeśli wierzchu nie posypywaliśmy cukrem po upieczeniu oprószamy rogaliki cukrem pudrem.