Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231933
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231933
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.Dodać żółtka, cukier,proszek,mąkę i kakao.Przełożyć ciasto na blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika (200) piec 20 min.Po upieczeniu przełożyć ciepły biszkopt na ściereczkę i zwinąć w roladę.Zostawić do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem ok 3-5 min,dodać żelatynę,wsypać płatki czekoladowe i wymieszać.Przełożyć "piankę" na rozwinięty biszkopt i zwinąć w roladę.Wstawić do lodówki na ok 2 godziny.
Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej i polać roladę...ozdobić perlistym cukrem.
SMACZNEGO