Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki z bitą śmietaną
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4273
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2560
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2684
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11210
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4273
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2560
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2684
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11210
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez godzinę. Ciasto cienko rozwałkować i pociąć na pasy. Długość zależy od wielkości rurek jakie posiadacie. Zawijamy na foremki, Jak to zrobić zobaczycie w filmie poniżej. Nawiniętą rurkę jedną stroną zanurzamy w rozmąconym jajku a następnie tą samą stroną zanurzamy w cukrze. Rurki przekładamy na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia cukrem do góry. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy na złoty kolor ok. 20 minut. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno i na koniec dosypujemy partiami cukier puder. Gotowe rurki napełniamy kremem. Smacznego!