Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śniadanie. ;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 958
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420530
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1781
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 958
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420530
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1781
Składniki
Masło utrzeć z cukrem oraz z cukrem wanilinowym i solą na puszystą masę. Następnie dodawać jajka po kolei. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać kefir. Ciasto powinno być nieco gęstsze niż ciasto na naleśniki.
Gofrownicę posmarować niewielką ilością oleju. Następnie polać po mniej więcej łyżce ciasta na każdy wafel. Wafle podzielić na serca.
W czasie smażenia gofrów, czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, a pistacje drobno posiekać.
Lody pokroić na małe prostokąty. Ułożyć między waflami, które na koniec polewamy czekoladą i posypujemy pistacjami. Smacznego! :)