Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śniadanie. ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13921
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1603
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15616
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6353
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13921
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1603
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15616
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6353
Składniki
Masło utrzeć z cukrem oraz z cukrem wanilinowym i solą na puszystą masę. Następnie dodawać jajka po kolei. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać kefir. Ciasto powinno być nieco gęstsze niż ciasto na naleśniki.
Gofrownicę posmarować niewielką ilością oleju. Następnie polać po mniej więcej łyżce ciasta na każdy wafel. Wafle podzielić na serca.
W czasie smażenia gofrów, czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, a pistacje drobno posiekać.
Lody pokroić na małe prostokąty. Ułożyć między waflami, które na koniec polewamy czekoladą i posypujemy pistacjami. Smacznego! :)