Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śniadanie. ;)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104087
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2024
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5893
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5891
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104087
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2024
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5893
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5891
Składniki
Masło utrzeć z cukrem oraz z cukrem wanilinowym i solą na puszystą masę. Następnie dodawać jajka po kolei. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać kefir. Ciasto powinno być nieco gęstsze niż ciasto na naleśniki.
Gofrownicę posmarować niewielką ilością oleju. Następnie polać po mniej więcej łyżce ciasta na każdy wafel. Wafle podzielić na serca.
W czasie smażenia gofrów, czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, a pistacje drobno posiekać.
Lody pokroić na małe prostokąty. Ułożyć między waflami, które na koniec polewamy czekoladą i posypujemy pistacjami. Smacznego! :)