Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śniadanie. ;)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7935
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1239
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13709
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7935
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1239
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13709
Składniki
Masło utrzeć z cukrem oraz z cukrem wanilinowym i solą na puszystą masę. Następnie dodawać jajka po kolei. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać kefir. Ciasto powinno być nieco gęstsze niż ciasto na naleśniki.
Gofrownicę posmarować niewielką ilością oleju. Następnie polać po mniej więcej łyżce ciasta na każdy wafel. Wafle podzielić na serca.
W czasie smażenia gofrów, czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, a pistacje drobno posiekać.
Lody pokroić na małe prostokąty. Ułożyć między waflami, które na koniec polewamy czekoladą i posypujemy pistacjami. Smacznego! :)