Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne ciasto na niedzielę. Zrobi wrażenie na domownikach i gościach. Polecam.
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać kakao, cukier, jajka, olej i extrakt waniliowy. Utrzeć mikserem tylko do połączenia składników. Masę przełożyć do foremki.
Twaróg zmielić dwa razy. Chyba, że mamy z wiaderka, wtedy nie trzeba mielić. Dodać do niego puree z dyni, jajka, cukier i budyń. Wszystko wymieszać na jednolitą, gładką masę. Wyłożyć po łyżce na ciasto. Rozsmarować całość. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 60-65 minut. Najlepiej sprawdzać patyczkiem czy ciasto już się upiekło.
Po upieczeniu i wystudzeniu polewa z rozpuszczonej białej czekolady i mleka.
Obłednie smaczne, proste i tanie danie. Smakuje trochę jak ruskie pierogi :)...
Odsłon: 12303
Postanowiłam wypróbować przepis Ani Starmach na leniwe ze słodką bułką tartą....
Odsłon: 23555
Szybki, lekki i smaczny obiad - makaron w sosie smietanowo-serowym na bazie...
Odsłon: 52282
Pyszna i prosta przekąska, która może zastąpić chipsy :) Możemy je zajadać ró...
Odsłon: 13213
Obłednie smaczne, proste i tanie danie. Smakuje trochę jak ruskie pierogi :)...
Odsłon: 12303
Postanowiłam wypróbować przepis Ani Starmach na leniwe ze słodką bułką tartą....
Odsłon: 23555
Szybki, lekki i smaczny obiad - makaron w sosie smietanowo-serowym na bazie...
Odsłon: 52282
Pyszna i prosta przekąska, która może zastąpić chipsy :) Możemy je zajadać ró...
Odsłon: 13213
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać kakao, cukier, jajka, olej i extrakt waniliowy. Utrzeć mikserem tylko do połączenia składników. Masę przełożyć do foremki.
Twaróg zmielić dwa razy. Chyba, że mamy z wiaderka, wtedy nie trzeba mielić. Dodać do niego puree z dyni, jajka, cukier i budyń. Wszystko wymieszać na jednolitą, gładką masę. Wyłożyć po łyżce na ciasto. Rozsmarować całość. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 60-65 minut. Najlepiej sprawdzać patyczkiem czy ciasto już się upiekło. Po upieczeniu i wystudzeniu polewa z rozpuszczonej białej czekolady i mleka.
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 199
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 638