Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik, który znajdzie swoich wielbicieli zarówno wśród fanów kokosa jak i czekolady. Nada się w sam raz na zimową porę, do sylwestrowej lampki szampana i grudniowej, ciepłej kawy. Odpowiednio przybrany z pewnością wpisze się w świąteczną atmosferę!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113053
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 775
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113053
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 775
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Zimną margarynę siekamy. Mąkę przesiewamy i dodajemy do niej sodę. Zagniatamy wszystkie składniki i odstawiamy ciasto na 30 – 40 minut do lodówki. Okrągłą tortownicę smarujemy margaryną i obsypujemy kaszką manną. Wyklejamy ja ciastem (spód i boki), pieczemy przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Wyjmujemy i wlewamy do środka masy.
dzień wcześniej twaróg możemy połączyć ze zwykłą śmietanką 30%, do śmietany 18% dodać 2-3 łyżki miękkiego masła, albo do śmietanki 30 % dodać szczyptę kwasku cytrynowego/soku z cytryny Maki przesiewamy. Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej umieszczamy w misce. Miksujemy do połączenia się składników (nie chcemy napowietrzyć zbytnio masy).
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier, miksujemy aż ten się rozpuści. Do ubitych białek dodajemy śmietanę i miksujemy. Mąkę i kakao przesiewamy razem – dodajemy do masy i mieszamy. Na podpieczony spód wykładamy większość masy kokosowej, następnie masę czekoladową. Z pozostałej masy kokosowej roimy kleksy a wierzch sernika ‘’mieszamy’’ patyczkiem do szaszłyków lub wykałaczką. Pieczemy sernik przez godzinę w 170 stopniach.