Do góry

Desery Przepis na:

Sernik malinowy z musem

Sernik malinowy z musem

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 1424

Dodano:

Odsłon: 2131

Maliny świetnie sprawdzają się w sernikach na zimno. Dodatkowy mus sprawia, że fajnie się prezentuje.

Składniki

  • spód
  • 200 g ciastek owsianych
  • 100 g masła rozpuszczonego
  • masa
  • 750 g twarogu (u mnie półtłusty 3x250 g))
  • 100 g cukru pudru (u mnie zmielony słodzik)
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 4 łyżki żelatyny + 400 ml wody
  • 300 ml śmietanki 36%
  • 400 g malin
  • wierzch
  • 1 galaretka malinowa lub wiśniowa+250 ml wody
  • 200 g malin
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciastka kruszymy i łączmy z masłem. Wykładamy spód (forma 24) i wkładamy do zamrażarki.

  2. Żelatynę rozpuszczamy i studzimy. Maliny blendujemy.

  3. Do twarogu (dobrze zmielonego) dodajmy cukier puder, sok z cytryny, maliny i miksujemy. Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy razem z żelatyną do twarogu. Masę wylewamy na spód (możecie wsadzić kilka malinek do środka) i wkładamy do lodówki.

  4. Galaretkę rozpuszczamy, maliny miksujemy. Do ostudzonej galaretki dodajemy maliny i mieszamy. Wylewamy na stężałą masę i chłodzimy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń