Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maliny świetnie sprawdzają się w sernikach na zimno. Dodatkowy mus sprawia, że fajnie się prezentuje.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 52
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 52
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Ciastka kruszymy i łączmy z masłem. Wykładamy spód (forma 24) i wkładamy do zamrażarki.
Żelatynę rozpuszczamy i studzimy. Maliny blendujemy.
Do twarogu (dobrze zmielonego) dodajmy cukier puder, sok z cytryny, maliny i miksujemy. Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy razem z żelatyną do twarogu. Masę wylewamy na spód (możecie wsadzić kilka malinek do środka) i wkładamy do lodówki.
Galaretkę rozpuszczamy, maliny miksujemy. Do ostudzonej galaretki dodajemy maliny i mieszamy. Wylewamy na stężałą masę i chłodzimy.