Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maliny świetnie sprawdzają się w sernikach na zimno. Dodatkowy mus sprawia, że fajnie się prezentuje.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4835
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 286
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13378
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2659
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4835
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 286
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13378
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2659
Składniki
Ciastka kruszymy i łączmy z masłem. Wykładamy spód (forma 24) i wkładamy do zamrażarki.
Żelatynę rozpuszczamy i studzimy. Maliny blendujemy.
Do twarogu (dobrze zmielonego) dodajmy cukier puder, sok z cytryny, maliny i miksujemy. Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy razem z żelatyną do twarogu. Masę wylewamy na spód (możecie wsadzić kilka malinek do środka) i wkładamy do lodówki.
Galaretkę rozpuszczamy, maliny miksujemy. Do ostudzonej galaretki dodajemy maliny i mieszamy. Wylewamy na stężałą masę i chłodzimy.