Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy sernik z dodatkiem serka mascarpone, z kokosem i mielonymi migdałami. Całość uzupełnia polewa z białej czekolady z prażonymi wiórkami kokosowymi i migdałami.
Czy cukrzycy mogą jeść czekoladę? Ta gorzka, spożywana rzadko i w niewielkich...
Odsłon: 49847
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 48
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 353
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 399
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 500
Czy cukrzycy mogą jeść czekoladę? Ta gorzka, spożywana rzadko i w niewielkich...
Odsłon: 49847
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 48
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 353
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 399
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 500
Składniki
Spód. Herbatniki mielimy na gładki pył. Masło rozpuszczamy i wlewamy do herbatników. Dodajemy kokos i dokładnie mieszamy. Tortownicę 24cm wykładamy papierem do pieczenia. Wysypujemy spód i dociskamy tworząc równą powierzchnię.
Masa serowa. Jajka ucieramy z cukrem, nie miksujemy. Dodajemy twaróg, mascarpone, śmietankę i aromat. Wiórki kokosowe miksujemy na pastę. Do sera dodajemy pastę kokosową, mannę i mąkę migdałową. Dokładnie mieszamy. Masę serową wykładamy na spód. Pieczemy w 160 stopniach przez 75 minut. Studzimy w otwartym piekarniku.
Migdały i płatki kokosowe prażymy osobno na suchej patelni, aż będą lekko przyrumienione. Odstawiamy do ostudzenia. Polewa. Śmietankę podgrzewamy, ale nie gotujemy. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy podzieloną na kostki białą czekoladę i mieszamy, aż do rozpuszczenia. W razie potrzeby możemy jeszcze podgrzać. Polewę rozprowadzamy na ostudzonym cieście, dekorujemy kokosem i płatkami migdałowymi. Ciasto najlepiej smakuje w następny dzień.