Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy sernik z dodatkiem serka mascarpone, z kokosem i mielonymi migdałami. Całość uzupełnia polewa z białej czekolady z prażonymi wiórkami kokosowymi i migdałami.
Zdrowe i przepyszne połączenie delikatnego mięsa z piersi kurczaka, warzyw or...
Odsłon: 4976
Propozycja na klasyczny obiad. Zapraszam.
Odsłon: 119
libańska odmiana sałatki warzywnej z z naszą ulubioną kaszą kuskus, idealna p...
Odsłon: 1074
Zdrowe i przepyszne połączenie delikatnego mięsa z piersi kurczaka, warzyw or...
Odsłon: 4976
Propozycja na klasyczny obiad. Zapraszam.
Odsłon: 119
libańska odmiana sałatki warzywnej z z naszą ulubioną kaszą kuskus, idealna p...
Odsłon: 1074
Składniki
Spód. Herbatniki mielimy na gładki pył. Masło rozpuszczamy i wlewamy do herbatników. Dodajemy kokos i dokładnie mieszamy. Tortownicę 24cm wykładamy papierem do pieczenia. Wysypujemy spód i dociskamy tworząc równą powierzchnię.
Masa serowa. Jajka ucieramy z cukrem, nie miksujemy. Dodajemy twaróg, mascarpone, śmietankę i aromat. Wiórki kokosowe miksujemy na pastę. Do sera dodajemy pastę kokosową, mannę i mąkę migdałową. Dokładnie mieszamy. Masę serową wykładamy na spód. Pieczemy w 160 stopniach przez 75 minut. Studzimy w otwartym piekarniku.
Migdały i płatki kokosowe prażymy osobno na suchej patelni, aż będą lekko przyrumienione. Odstawiamy do ostudzenia. Polewa. Śmietankę podgrzewamy, ale nie gotujemy. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy podzieloną na kostki białą czekoladę i mieszamy, aż do rozpuszczenia. W razie potrzeby możemy jeszcze podgrzać. Polewę rozprowadzamy na ostudzonym cieście, dekorujemy kokosem i płatkami migdałowymi. Ciasto najlepiej smakuje w następny dzień.