Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik, prosty w przygotowaniu.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18646
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 120
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 267
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 345
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18646
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 120
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 267
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 345
Składniki
Formę o wymiarach około 22x32 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na jej dnie ułożyć biszkopty, jeden koło drugiego. Piekarnik nagrzać do 180st.
Całe jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać miękkie masło i pokruszony ser oraz mąkę ziemniaczaną – masa na ten sernik jest rzadka. Całość zmiksować na gładką masę i wylać na biszkopty.
Serową masę włożyć do nagrzanego piekarnika, piec około 40 minut, aż powierzchnia sera się zetnie i ozłoci. Wtedy wyłączyć piekarni, a sernik zostawić w nim na 30 minut. Po tym czasie sernik ostudzić i można posypać cukrem pudrem lub polukrować.