Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik, prosty w przygotowaniu.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19800
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 473
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 449
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6853
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242470
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19800
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 473
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 449
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6853
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242470
Składniki
Formę o wymiarach około 22x32 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na jej dnie ułożyć biszkopty, jeden koło drugiego. Piekarnik nagrzać do 180st.
Całe jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać miękkie masło i pokruszony ser oraz mąkę ziemniaczaną – masa na ten sernik jest rzadka. Całość zmiksować na gładką masę i wylać na biszkopty.
Serową masę włożyć do nagrzanego piekarnika, piec około 40 minut, aż powierzchnia sera się zetnie i ozłoci. Wtedy wyłączyć piekarni, a sernik zostawić w nim na 30 minut. Po tym czasie sernik ostudzić i można posypać cukrem pudrem lub polukrować.