Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik na zimno zrobiony z konfiturą z pigwowca japońskiego i aronii, idealny do popołudniowej kawy.
foremka 23 x 4 x 6 cm
Przepis dnia
Pyszny, a przede wszystkim zdrowy sok...czego chcieć więcej ))
Odsłon: 51469
Konfitura z aronii i śliwek, jest to konfitura z dużą ilością witamin i jest...
Odsłon: 515
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 28
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 79
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 54
Polecam proste ,nieskomplikowane wykonanie pączków. Pączki nadziane powidłami...
Odsłon: 862
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 28
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 79
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 54
Polecam proste ,nieskomplikowane wykonanie pączków. Pączki nadziane powidłami...
Odsłon: 862
Składniki
Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w gorącej wodzie, rozpuszczoną wlewamy do prostokątnego pojemnika, studzimy. Ostudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki. Gotową galaretkę przekładamy na duży talerz i kroimy ją w kostkę 1 cm /1 cm. Rozpuszczamy pozostałe pomarańczowe 2 galaretki w 500 ml wrzącej wody, studzimy i ostudzone wlewamy do wcześniej przygotowanej formy. Formę wstawiamy do lodówki żeby galaretka dobrze zgęstniała. W między czasie rozpuszczamy agrestową galaretkę w 250 ml wrzącej wody, ostudzoną galaretkę wlewamy do serka mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach miksera do połączenia się galaretki z serkiem. Do masy serowej dodajemy pokrojoną galaretkę pomarańczową w kostkę, mieszamy delikatnie i wlewamy masę serową na stężałą galaretkę pomarańczową. Formę wstawiamy do lodówki. W między czasie rozpuszczamy cytrynową galaretkę i rozpuszczoną łączymy z powidłami z pigwowca i aronii miksując na wolnych obrotach. Gotową masę z powideł wlewamy na zastygniętą masę serową i układamy warstwę z herbatników, będzie to spód deseru. Tak przygotowaną formę wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilkugodzinnym studzeniu wykładamy całość na prostokątny półmisek, delikatnie zdejmujemy folię, kroimy w grubsze plastry i rozkoszujemy się smakiem. Smacznego !!!
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowy deserek z sosem truskawkowym
Desery
Murzynek
Desery
Sernik czekoladowy z mascarpone
Desery
Rolada z makiem (Makowiec w biszkopcie)
Jogurtowy deserek z sosem truskawkowym
Deserki które przygotowałam są bardzo smaczne i szybko znikają z talerza. Moż...
Odsłon: 27
Murzynek
Przepis na niezawodne ciasto - murzynek! Pięknie wyrasta i zawsze się udaje....
Odsłon: 112