Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki na zimno to świetna alternatywa dla pieczonych, choć przyznać trzeba, że czas oczekiwania na moment, gdy ciasto będzie już gotowe może człowieka wyprowadzić równowagi... ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8717
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 615
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8717
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 615
Składniki
Herbatniki zmiksować na pył i połączyć ze stopionym masłem. Ja użyłam herbatników maślanych, pełnoziarnistych i czekoladowych :), ale można zrobić tylko z jednego ulubionego rodzaju. Ser ricotta zmiksować z serkami i cukrem pudrem. Spód tortownicy wyłożyć folią spożywczą, zaś boki aluminiową. Na spód przełożyć ciastka, docisnąć do dna i schować do lodówki. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietankę ubić na sztywno i powoli dodawać do masy serowej stale miksując. Żelatynę najpierw namoczyć w zimnej wodzie, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej, zahartować łyżką masy serowej i stale miksując połączyć z całością. Gotową masę serową przelać na ciasteczkowy spód.
Ostudzoną czekoladę przelać na masę serową, wykałaczką porobić esy-floresy i ciasto schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Ostatnim etapem jest dodanie pokrojonych i ułożonych dowolnie truskawek. Przed podaniem ściągnąć folię aluminiową :) Smacznego!