Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1644
Dodano: 16.06.2011
Odsłon: 43986
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Galaretki rozpuścić w 1,25 litra gorącej wody i zostawić do lekkiego stężenia.Na spodzie tortownicy o średnicy 28 cm ułożyć biszkopty.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem.Stopniowo dodawać serek,cały czas miksując,dodać żelatynę rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody i przestudzoną i chwilkę jeszcze miksować aby żelatyna połączyła się z serkiem
Niewielką ilość serka rozsmarować na biszkoptach,na serek położyć truskawki,większe przekroić na pól i na truskawki wyłożyć resztę serka,na serek położyć jeszcze połówki truskawek.Włożyć do lodówki do stężenia. Zalać tężejącą galaretką.Włożyć do lodówki aby galaretka dobrze stężała
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

anika80 17 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Jednym słowem truskawki górą u mnie dzisiaj pod postacią biszkopta ale jeszcze się opalają w piekarniku. Smakowicie wygląda aż się chce zanurzyć zęby mniam.3 Kto głosował? | Odpowiedz

lena79 17 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
łał .....wygląda obłędnie..........i bądź tu człowieku na diecie.
3 Kto głosował? | Odpowiedz

karolciaa 16 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Mniam... bardzo lubię sernik na zimno, a Twój wygląda pysznie! :)3 Kto głosował? | Odpowiedz