Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 831
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 831
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Z podanych składników oprócz kakao zagnieść ciasto podzielić na 3 części i do jednej dodać kakao.Pierwszą część jasnego ciasta rozwałkować i wyłożyć na blachę na nie równo położyć dżem a na dżem zeskubać po kawałku ciemne ciasto włożyć do piekarnika i podpiec ok 20 minut w 180 stopniach.Ser utrzeć z resztą składników masy serowej dodać łyżeczkę proszku do pieczenia i na końcu rodzynki,wyłożyć na podpieczone ciasto na ser zeskupać drugą część jasnego ciasta i piec kolejne 20 minut.Ubić białka pod koniec wsypywać po trochu cukier i ubijać aż sie rozpuści na koniec wsypać kisiel i dokładnie wymieszać, wyłożyć na podpieczony ser i piec jeszcze 15 minut.Życze smacznego