Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z sera sernikowego z wiaderka w połączeniu ze śmietaną "Śnieżką". Sernik ten wyszedł mega delikatny, puszysty i taki piankowy. Trochę przypomina mi sernik na zimno z paczki, taki błyskawiczny do którego dodaje się jedynie mleko. Sernik zrobiłam klasycznie na biszkoptach i z galaretką poziomkową.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19997
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7030
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244607
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19997
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7030
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244607
Składniki
Tortownicę o wymiarach ok. 26x26cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Boki dodatkowo owinęłam folią spożywczą aby do ciasta nie przedostał się metaliczny posmak, a na bokach ser nie zsiniał. Na dnie ułożyłam obok siebie okrągłe biszkopty, docinając niektóre i dopasowując je do kształtu formy. 2 galaretki przezroczyste rozpuściłam w 400ml gorącej wody i odstawiłam do całkowitego wystygnięcia. Do miski wlałam zimne mleko (200ml - ilość podana na opakowaniu do przygotowania śnieżki) i wsypałam śnieżkę. Miksowałam ją ok. 5 minut tak jak podano na opakowaniu. Możliwe, że Śnieżkę z innych firm trzeba przygotować inaczej, wtedy najlepiej kierować się wytycznymi na opakowaniu. Do ubitej śnieżki dodałam ser z wiaderka i zmiksowałam do połączenia. Następnie masę serową połączyłam powoli z chłodną galaretką winogronową. Poczekałam aż masa zacznie lekko tężeć i przełożyłam ją na biszkopty. W ten sposób masa nie wypłynie z tortownicy spodem. Wyrównałam powierzchnię i wstawiłam ciasto do lodówki aby masa całkowicie stężała. 2 galaretki poziomkowe rozpuściłam w 500ml gorącej wody i odstawiłam do wystygnięcia. Gdy galaretki zaczęły gęstnieć wylałam je na sernik i ponownie wstawiłam ciasto do lodówki do stężenia, tym razem na całą noc.