Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu, a jaki pyszny. Na wierzchu czerwona polewa, ale można zrobić z galaretką. Polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103736
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2010
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5877
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103736
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2010
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5877
Składniki
Piekarnik nagrzać do 160 stopni, tortownicę (24-26cm średnicy) wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło roztopić, ciastka drobno pokruszyć. Połączyć z masłem, dobrze wymieszać i wyłożyć dno tortownicy.
Twaróg zmiksować z cukrem, skórką pomarańczową i przyprawą spekulatius. Dodać jajka. Masę serową przełożyć do tortownicy i wyrównać powierzchnię.
Piec 45 minut. Po upieczeniu ostudzić, wyjąć z formy, przełożyć na paterę.
Proszek na polewę rozpuścić w soku, zagotować. Odrobiną polewy posmarować boki sernika, resztę wylać na wierzch i pozostawić do zastygnięcia. Wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać złotymi i srebrnymi kulkami. Smacznego :)