Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik Babci Stefci smakuje najlepiej.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Składniki
Wykonanie ciasta: Utrzeć żółtka z cukrami i ubijając dodawać stopniowo mleko. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, wlać olej a na koniec połączyć ze sztywno ubitą pianą z białek. Przelać do wcześniej przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut, po upieczeniu przestudzić. Wykonanie masy serowej: Galaretki rozpuścić w ½ litra gorącej wody, ostudzić i utrzeć z twarogiem, przełożyć biszkopt i przenieść w chłodne miejsce.