Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sernik wiedeński z brzoskwiniami.
Sernik po wiedeńsku jest to sernik bez klasycznego spodu. Im więcej sera a mniej ciasta tym bardziej smaczniejszy sernik. Ser może być z wiaderka lub twarogowy trzykrotnie mielony. Nowym sposobem nie dodaję do masy serowej ubitych na sztywno białek, ale całe jajka ucieram razem z masą serową. Zapobiega to mocnemu wyrastaniu sernika, a potem jego opadaniu.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać po jednym jajku. Gdy wszystkie jajka będą już połączone z masłem i cukrem dodajemy małymi partiami ser dalej ucierając. Na koniec dodać budyń śmietankowy i pastę waniliową.
Część ciasta wyłożyć do tortownicy o średnicy 22 cm, która ma wysmarowane brzegi a na spodzie położony papier. Na pierwszą warstwę ciasta wykładamy brzoskwinie, a następnie drugą część ciasta.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni. Włożyć do niego sernik i od razu zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec 90 minut.
Studzić przy lekko uchylonym piekarniku, by nie narazić go na gwałtowną zmianę temperatur.
Schłodzony sernik polać polewą.
Przygotowanie polewy
Masło wraz z gorzką czekoladą rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić i polać wystudzony sernik.
Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszny sernik, przygotowany na spodz...
Odsłon: 14082
Zdecydowanie jeden z moich ulubionych serników. Pachnący, puszysty, wilgotny…...
Odsłon: 1360
Ciasto bez spodu, tylko sam ser, bardzo smaczne, szybkie wykonanie, schodzi w...
Odsłon: 1990
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 22
Jeśli w twoim domu do tej pory nie gościł bigos z młodej kapusty, warto jak n...
Odsłon: 47
Lekki, aksamitny, łatwy do przygotowania i bardzo smaczny sernik na zimno. Id...
Odsłon: 17996
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 22
Jeśli w twoim domu do tej pory nie gościł bigos z młodej kapusty, warto jak n...
Odsłon: 47
Lekki, aksamitny, łatwy do przygotowania i bardzo smaczny sernik na zimno. Id...
Odsłon: 17996
Składniki
Sernik po wiedeńsku jest to sernik bez klasycznego spodu. Im więcej sera a mniej ciasta tym bardziej smaczniejszy sernik. Ser może być z wiaderka lub twarogowy trzykrotnie mielony. Nowym sposobem nie dodaję do masy serowej ubitych na sztywno białek, ale całe jajka ucieram razem z masą serową. Zapobiega to mocnemu wyrastaniu sernika, a potem jego opadaniu. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać po jednym jajku. Gdy wszystkie jajka będą już połączone z masłem i cukrem dodajemy małymi partiami ser dalej ucierając. Na koniec dodać budyń śmietankowy i pastę waniliową.
Część ciasta wyłożyć do tortownicy o średnicy 22 cm, która ma wysmarowane brzegi a na spodzie położony papier. Na pierwszą warstwę ciasta wykładamy brzoskwinie, a następnie drugą część ciasta. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni. Włożyć do niego sernik i od razu zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec 90 minut. Studzić przy lekko uchylonym piekarniku, by nie narazić go na gwałtowną zmianę temperatur. Schłodzony sernik polać polewą. Przygotowanie polewy Masło wraz z gorzką czekoladą rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić i polać wystudzony sernik.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z truskawkami bez pieczenia
Desery
Ciasto z truskawkami i mascarpone
Desery
Ciasto z rabarbarem na maślance
Desery
Srakerowy Tort
Sernik z truskawkami bez pieczenia
Sernik z truskawkami bez pieczenia jest jednym z najłatwiejszych i najefektow...
Odsłon: 123
Ciasto z truskawkami i mascarpone
Musicie nam uwierzyć: ciasto z truskawkami i mascarpone z pewnością na stałe...
Odsłon: 117