Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sernik wiedeński z brzoskwiniami.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1288
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458011
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1546
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2318
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1288
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458011
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1546
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2318
Składniki
Sernik po wiedeńsku jest to sernik bez klasycznego spodu. Im więcej sera a mniej ciasta tym bardziej smaczniejszy sernik. Ser może być z wiaderka lub twarogowy trzykrotnie mielony. Nowym sposobem nie dodaję do masy serowej ubitych na sztywno białek, ale całe jajka ucieram razem z masą serową. Zapobiega to mocnemu wyrastaniu sernika, a potem jego opadaniu. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać po jednym jajku. Gdy wszystkie jajka będą już połączone z masłem i cukrem dodajemy małymi partiami ser dalej ucierając. Na koniec dodać budyń śmietankowy i pastę waniliową.
Część ciasta wyłożyć do tortownicy o średnicy 22 cm, która ma wysmarowane brzegi a na spodzie położony papier. Na pierwszą warstwę ciasta wykładamy brzoskwinie, a następnie drugą część ciasta. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni. Włożyć do niego sernik i od razu zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec 90 minut. Studzić przy lekko uchylonym piekarniku, by nie narazić go na gwałtowną zmianę temperatur. Schłodzony sernik polać polewą. Przygotowanie polewy Masło wraz z gorzką czekoladą rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić i polać wystudzony sernik.