Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z gruszkami i migdałową pianką jest bardzo puszysty, delikatny i smaczny. Rozpływa się w ustach.
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 438
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5470
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1080
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 425
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1137
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 45
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 438
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5470
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1080
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 425
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1137
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 45
Składniki
Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder, starte na tarce zimne masło, żółtka, ocet i siekać do połączenia się składników, zagnieść ciasto, podzielić na 3 części. 1 część ciasta zawinąć w folię i włożyć na pół godziny do zamrażarki, resztę do lodówki.
Ser zmielić w maszynce, zmiksować z mlekiem i olejem.
Białka ze szczyptą soli i cukrem ubić na sztywną pianę. Następnie ciągle ubijając dodawać stopniowo żółtka (tak jak na biszkopt). Masę jajeczną połączyć z serem, budyniem i aromatem.
Ciasto z lodówki rozwałkować, włożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 34/20 cm. Wyłożyć masę serową i obrane bez gniazd nasiennych, pokrojone gruszki.
Białka z odrobiną soli i cukrem pudrem ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z octem, mąką ziemniaczaną i aromatem, wyłożyć na masę serową z gruszkami.
Na wierzch na tarce o dużych oczkach zetrzeć zamrożone ciasto. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny.