Do góry

Desery Przepis na:

sernik z jogurtów greckich z jezynami

sernik z jogurtów greckich z jezynami

Autor:

Przepisów i artykułów: 590 Ocena: 22484

Dodano:

Odsłon: 859

delikatny sernik z jogurtów greckich z jeżynami

Składniki

  • Masa jogurtowa: 2 duże jogurty greckie (800g)
  • 2 budynie w proszku
  • 5 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • spód: herbatniki
  • jeżyny
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
sernik z jogurtów greckich z jezynami

Przygotowanie

  1. na spód blachy 25x30cm wykładamy herbatniki

  2. masa jogurtowa: białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ubijamy z jogurtami na delikatny puch, następnie stopniowo dodajemy budyń w proszku oraz proszek do pieczenia.

  3. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.

  4. Ubite białka delikatnie już łyżką należy wmieszać do masy jogurtowej.

  5. Masę wylewamy na blachę, na wierzchu układamy jeżyny i pieczemy w nagrzanym do 170 st.C piekarniku przez ok 50-60 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń