Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny sernik z jogurtów greckich z jeżynami
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 581
Tarta świąteczna to bogactwo smaków: kruchego spodu, miękkich wiśni, a także...
Odsłon: 405
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1288
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 581
Tarta świąteczna to bogactwo smaków: kruchego spodu, miękkich wiśni, a także...
Odsłon: 405
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1288
Składniki
na spód blachy 25x30cm wykładamy herbatniki
masa jogurtowa: białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ubijamy z jogurtami na delikatny puch, następnie stopniowo dodajemy budyń w proszku oraz proszek do pieczenia.
W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.
Ubite białka delikatnie już łyżką należy wmieszać do masy jogurtowej.
Masę wylewamy na blachę, na wierzchu układamy jeżyny i pieczemy w nagrzanym do 170 st.C piekarniku przez ok 50-60 min.