Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny sernik z jogurtów greckich z jeżynami
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 609
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9118
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 70
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 609
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9118
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 70
Składniki
na spód blachy 25x30cm wykładamy herbatniki
masa jogurtowa: białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ubijamy z jogurtami na delikatny puch, następnie stopniowo dodajemy budyń w proszku oraz proszek do pieczenia.
W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.
Ubite białka delikatnie już łyżką należy wmieszać do masy jogurtowej.
Masę wylewamy na blachę, na wierzchu układamy jeżyny i pieczemy w nagrzanym do 170 st.C piekarniku przez ok 50-60 min.