Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny sernik z jogurtów greckich z jeżynami
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7902
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3153
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7902
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3153
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Składniki
na spód blachy 25x30cm wykładamy herbatniki
masa jogurtowa: białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ubijamy z jogurtami na delikatny puch, następnie stopniowo dodajemy budyń w proszku oraz proszek do pieczenia.
W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.
Ubite białka delikatnie już łyżką należy wmieszać do masy jogurtowej.
Masę wylewamy na blachę, na wierzchu układamy jeżyny i pieczemy w nagrzanym do 170 st.C piekarniku przez ok 50-60 min.