Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny sernik z jogurtów greckich z jeżynami
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35936
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1287
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35936
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1287
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
        
        
                Składniki
na spód blachy 25x30cm wykładamy herbatniki
masa jogurtowa: białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ubijamy z jogurtami na delikatny puch, następnie stopniowo dodajemy budyń w proszku oraz proszek do pieczenia.
W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.
Ubite białka delikatnie już łyżką należy wmieszać do masy jogurtowej.
Masę wylewamy na blachę, na wierzchu układamy jeżyny i pieczemy w nagrzanym do 170 st.C piekarniku przez ok 50-60 min.