Desery Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Żółtka oddzielić od białek, do sera dodać żółtka, cukier zwykły i waniliowy, obydwie mąki, budyń, proszek do pieczenia wszystko razem zmiksować
Ubić kremówkę oraz białka.
Do masy dodać kremówkę i białka delikatnie wymieszać.
Do masy dodać rodzynki i wymieszać wszystko razem, wylać masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia piec 1.5 godziny w 180 stopniach.
Wszystkie składniki sosu pogrzać i wlać rozrobioną mąkę z małą ilością wody.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

alina1957 08 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
przepis o.k. ale ile mąki do sosu ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

da_nutka 08 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
brzmi wspaniale, ale nie wiem do czego ta laska cynamonu i skąd ta mąka w sosie? w jakiej ilości?0 Kto głosował? | Odpowiedz