Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czego nie robi się dla wnucząt, lubią serowe pączki więc trzeba było dzisiaj stać przy piecu i pichcić dla nich nieduże kulki serowe. Proste, szybkie i smaczne. Polecam
garnek, sitko, łyżki , miska, widelec,
Ciasto tiramisu to deser o subtelnej, puszystej konsystencji, który dosłownie...
Odsłon: 53
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 26
Przepis dnia
Ciasto tiramisu to deser o subtelnej, puszystej konsystencji, który dosłownie...
Odsłon: 53
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 26
Przepis dnia
Składniki
Ser biały półtłusty przekładamy do miski i rozgniatamy dokładnie widelcem. Dodajemy pozostałe składniki, całość mieszamy na gładką masę. W garnku rozgrzać olej, łyżką nabierać porcje ciasta , wkładać na dobrze rozgrzany tłuszcz i smażyć na kulki na złoty kolor. Usmażone kulki odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu, a następnie oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Masa serowa gotowa do dalszej przeróbki.
Kulki po usmażeniu.
Kulki gotowe do podania.