Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na jesienne wieczory do herbatki.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 30
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18546
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7082
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30675
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 30
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18546
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7082
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30675
Składniki
W misie miksera umieść ser oraz masło. Zmiksuj do połączenia. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i dodawaj partiami do masy serowej, następnie cukier z wanilią. Kiedy ciasto zacznie się łączyć przełóż na blat i zagnieć, aż będzie gładkie i elastyczne. Podziel na dwie części, owiń folią stretch i włóż do lodówki na 30minut.
Piecz w nagrzanym piekarniku do 190°C ok 15-20 minut, na złoty kolor. Smacznego!
Ps. Rogaliki mogą być też bez nadzienia, tak jak pokazałam na kilku pierwszych.