Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na jesienne wieczory do herbatki.
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
W misie miksera umieść ser oraz masło. Zmiksuj do połączenia. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i dodawaj partiami do masy serowej, następnie cukier z wanilią. Kiedy ciasto zacznie się łączyć przełóż na blat i zagnieć, aż będzie gładkie i elastyczne. Podziel na dwie części, owiń folią stretch i włóż do lodówki na 30minut.
Piecz w nagrzanym piekarniku do 190°C ok 15-20 minut, na złoty kolor. Smacznego!
Ps. Rogaliki mogą być też bez nadzienia, tak jak pokazałam na kilku pierwszych.