Do góry

Desery Przepis na:

Serowe rogaliki

Serowe rogaliki

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 673

Dodano:

Odsłon: 2588

Idealne na jesienne wieczory do herbatki.

Składniki

  • •250g sera białego dwukrotnie zmielonego  
  • •200g masła
  • •300g mąki pszennej
  • •2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • •12g cukru z wanilią
  • •cukier do obtoczenia rogalików.
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Serowe rogaliki

Przygotowanie

  1. W misie miksera umieść ser oraz masło. Zmiksuj do połączenia. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i dodawaj partiami do masy serowej, następnie cukier z wanilią. Kiedy ciasto zacznie się łączyć przełóż na blat i zagnieć, aż będzie gładkie i elastyczne. Podziel na dwie części, owiń folią stretch i włóż do lodówki na 30minut.

  2. Piecz w nagrzanym piekarniku do 190°C ok 15-20 minut, na złoty kolor.
    Smacznego!

  3. Ps. Rogaliki mogą być też bez nadzienia, tak jak pokazałam na kilku pierwszych.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń