Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy deserek.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3849
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 416
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3849
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 416
Składniki
Wykonanie: Śliwki pokroić na połówki i obgotować w szerokim rondlu z jedną szklanką wody z dodatkiem cukru. Gotować na bardzo wolnym ogniu aby się nie rozgotowały, następnie wyłożyć do salaterek bez soku. Żółtka utrzeć z czterema łyżkami cukru i odstawić. Pół szklanki soku ze śliwek wymieszać z winem i zagotować, następnie dodać utarte żółtka, postawić garnek nad naczyniem z gotującą się wodą. Ubijać mikserem do zgęstnienia, zalać śliwki w salaterkach, ozdobić miętą, schłodzić i podawać.