Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny mazurek na kruchym spodzie.
Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misie miksera i miksujemy/wyrabiamy. Można także zrobić to ręcznie. Ciasto formujemy w kulę, owijamy folią i wkładamy do lodówki na godzinę.
Po upływie godziny rozwałkowujemy ciasto na grubość około 4mm i wycinamy z niego kształt pisanki. Z pozostałych ścinków kształtujemy wałeczek i przyklejamy na zewnętrznej stronie mazurka. Ciasto umieszczamy na papierze do pieczenia i ponownie schładzamy w lodówce przez około 30-60 minut.
Przed włożeniem ciasta do piekarnika nakłuwamy je widelcem. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni, do zarumienienia. Po upieczeniu, studzimy.
Wypełnienie
Smarujemy kajmakiem spody mazurków. Następnie nakładamy krem budyniowy. Całość obsypujemy mleczną czekoladą.
*Przepis na krem budyniowy znajdziecie na moim blogu.
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 290
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 130
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 234
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 290
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 130
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 234
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misie miksera i miksujemy/wyrabiamy. Można także zrobić to ręcznie. Ciasto formujemy w kulę, owijamy folią i wkładamy do lodówki na godzinę. Po upływie godziny rozwałkowujemy ciasto na grubość około 4mm i wycinamy z niego kształt pisanki. Z pozostałych ścinków kształtujemy wałeczek i przyklejamy na zewnętrznej stronie mazurka. Ciasto umieszczamy na papierze do pieczenia i ponownie schładzamy w lodówce przez około 30-60 minut. Przed włożeniem ciasta do piekarnika nakłuwamy je widelcem. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni, do zarumienienia. Po upieczeniu, studzimy. Wypełnienie Smarujemy kajmakiem spody mazurków. Następnie nakładamy krem budyniowy. Całość obsypujemy mleczną czekoladą. *Przepis na krem budyniowy znajdziecie na moim blogu.
Przepisy Desery
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 8
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 89