Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mnie osobiście nie smakują, ale warto je zrobic choc raz dla samego wyglądu ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11727
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1275
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12353
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3139
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11727
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1275
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12353
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3139
Składniki
Potrzebna będzie jeszcze pusta , sucha butelka ( u mnie po coli) Piekarnik nastawić na 180 stopni. Wrzucić margarynę z cukrem pudrem i chwilkę ucierać. Dodać 1 jajko i znów kilka sekund ucierać. Mąkę ziemniaczaną i pszenną wymieszać z sodą i wsypać do masy jajeczno-margarynowej. Utrzeć razem.
Ciasto podzielić na małe kulki, mniej więcej wielkości orzecha włoskiego. Do małej miseczki wsypać kakao. Końcówkę butelki maczać w kakao i delikatnie wcisnąć w kulkę z ciasta. "Pieczarki" pieczemy ok. 15 minut