Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mnie osobiście nie smakują, ale warto je zrobic choc raz dla samego wyglądu ;)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15823
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4791
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 513
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15823
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4791
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 513
Składniki
Potrzebna będzie jeszcze pusta , sucha butelka ( u mnie po coli) Piekarnik nastawić na 180 stopni. Wrzucić margarynę z cukrem pudrem i chwilkę ucierać. Dodać 1 jajko i znów kilka sekund ucierać. Mąkę ziemniaczaną i pszenną wymieszać z sodą i wsypać do masy jajeczno-margarynowej. Utrzeć razem.
Ciasto podzielić na małe kulki, mniej więcej wielkości orzecha włoskiego. Do małej miseczki wsypać kakao. Końcówkę butelki maczać w kakao i delikatnie wcisnąć w kulkę z ciasta. "Pieczarki" pieczemy ok. 15 minut