Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właściwie to rodzaj sałatki owocowej z polewą czekoladową podanej w nieco bardziej uporządkowany sposób, niż zazwyczaj.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24980
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24980
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Składniki
Owoce umyć i osuszyć.
Pomarańczę obrać i podzielić na cząstki.
Banan obrać i pokroić na około 6 części.
Na patyczki nadziewać przygotowane kawałki owoców. Szaszłyki układać na tacy lub talerzu.
Czekoladę podzielić na kostki umieścić z mlekiem w szczelnie zamykanym naczyniu, odpornym na wysoką temperaturę, na przykład w słoiku. Zamknięte naczynie umieścić w kąpieli wodnej i podgrzewać aż do rozpuszczenia czekolady.
Przygotowaną w etapie 5 polewę czekoladową dokładnie rozmieszać i polać nią szaszłyki.