Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właściwie to rodzaj sałatki owocowej z polewą czekoladową podanej w nieco bardziej uporządkowany sposób, niż zazwyczaj.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Składniki
Owoce umyć i osuszyć.
Pomarańczę obrać i podzielić na cząstki.
Banan obrać i pokroić na około 6 części.
Na patyczki nadziewać przygotowane kawałki owoców. Szaszłyki układać na tacy lub talerzu.
Czekoladę podzielić na kostki umieścić z mlekiem w szczelnie zamykanym naczyniu, odpornym na wysoką temperaturę, na przykład w słoiku. Zamknięte naczynie umieścić w kąpieli wodnej i podgrzewać aż do rozpuszczenia czekolady.
Przygotowaną w etapie 5 polewę czekoladową dokładnie rozmieszać i polać nią szaszłyki.