Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plantany, czyli warzywne banany, można przyrządzać na słodko i na wytrawnie. Mają bardzo ciekawy smak, który świetnie podkręca dodatek cynamonu. Koniecznie wypróbujcie ten deser!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 150
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 341
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1456
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2670
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25988
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 150
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 341
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1456
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2670
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25988
Składniki
Orzechy makadamia siekamy. Prażymy na suchej patelni przez kilka minut, co chwilę mieszając. Orzechy powinny lekko się zarumienić, ale nie przypalić. Morele kroimy na pół, pozbywamy się pestki. Plantany obieramy. Kroimy je na pół, a potem każdą połówkę na pół wzdłuż. Na patelni podgrzewamy masło klarowane. Gdy się roztopi układamy ćwiartki plantanów, posypujemy cukrem i cynamonem. Smażymy 3 minuty. Po tym czasie obracamy i na patelnie dorzucamy jeszcze morele. Smażymy kolejne 4 minuty. Na talerzach układamy plantany i morele. Posypujemy orzechami makadamia. Całość polewamy do smaku syropem klonowym. Podajemy od razu.