Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plantany, czyli warzywne banany, można przyrządzać na słodko i na wytrawnie. Mają bardzo ciekawy smak, który świetnie podkręca dodatek cynamonu. Koniecznie wypróbujcie ten deser!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1895
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3848
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3614
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 424
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1895
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3848
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3614
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 424
Składniki
Orzechy makadamia siekamy. Prażymy na suchej patelni przez kilka minut, co chwilę mieszając. Orzechy powinny lekko się zarumienić, ale nie przypalić. Morele kroimy na pół, pozbywamy się pestki. Plantany obieramy. Kroimy je na pół, a potem każdą połówkę na pół wzdłuż. Na patelni podgrzewamy masło klarowane. Gdy się roztopi układamy ćwiartki plantanów, posypujemy cukrem i cynamonem. Smażymy 3 minuty. Po tym czasie obracamy i na patelnie dorzucamy jeszcze morele. Smażymy kolejne 4 minuty. Na talerzach układamy plantany i morele. Posypujemy orzechami makadamia. Całość polewamy do smaku syropem klonowym. Podajemy od razu.