Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plantany, czyli warzywne banany, można przyrządzać na słodko i na wytrawnie. Mają bardzo ciekawy smak, który świetnie podkręca dodatek cynamonu. Koniecznie wypróbujcie ten deser!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8680
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327968
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8680
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327968
Składniki
Orzechy makadamia siekamy. Prażymy na suchej patelni przez kilka minut, co chwilę mieszając. Orzechy powinny lekko się zarumienić, ale nie przypalić. Morele kroimy na pół, pozbywamy się pestki. Plantany obieramy. Kroimy je na pół, a potem każdą połówkę na pół wzdłuż. Na patelni podgrzewamy masło klarowane. Gdy się roztopi układamy ćwiartki plantanów, posypujemy cukrem i cynamonem. Smażymy 3 minuty. Po tym czasie obracamy i na patelnie dorzucamy jeszcze morele. Smażymy kolejne 4 minuty. Na talerzach układamy plantany i morele. Posypujemy orzechami makadamia. Całość polewamy do smaku syropem klonowym. Podajemy od razu.