Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie to połączenie prostoty wykonania i bogactwa czekoladowego smaku. Jego intensywny smak przełamią dodatki, takie jak cynamon, orzechy czy suszona żurawina. Wnętrze brownie wychodzi wilgotne, a z zewnątrz delikatnie chrupiące. Wystarczy kilka składników, aby stworzyć pyszny deser. Przyozdobione świątecznymi dodatkami zyskuje fantazyjnego charakteru i stanowi wspaniałą dekorację.
Forma do pieczenia, ozdoby do ciastek, pisaki do ciastek, papier do pieczenia, słomki
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17644
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1774
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15285
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5197
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9023
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17644
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1774
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15285
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5197
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9023
Składniki
Gorzką czekoladę połam na części i rozpuść w garnku razem z masłem.
Ubij jajka z cukrem na puszystą masę.
Wlej ostudzoną czekoladę do masy z ubitymi jajkami i wymieszaj składniki. Następnie wsyp przesianą mąkę, kakao, cynamon, przyprawę korzenną i sól. Ponownie mieszaj do połączenia się składników.
Posiekaj orzechy na drobno, i zetrzyj skórkę z pomarańczy (ma ona jedynie być dodatkiem i nie może zdominować smaku ciasta). Rozprowadź równomiernie dodatki w cieście.
Powstałą masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut. Ciasto powinno być wilgotne w środku. Za pomocą patyczka sprawdź, czy brownie nie jest surowe w środku, ale nie może być również zbyt spieczone i suche wewnątrz.
Po ostygnięciu potnij brownie na trójkąty w kształcie choinki i udekoruj wybraną posypką lub pisakami cukrowymi. Możesz także w dolnej części choinki zanurzyć słomkę, dzięki temu brownie będzie wyglądać jeszcze bardziej efektownie.