Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki serowe popularne na Ukrainie i w Rosji
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11063
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6343
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13315
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5081
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11063
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6343
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13315
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5081
Składniki
Wszystkie składniki umieść w misce i zblenduj na jednolitą masę Nabieraj po jednej łyżce masy i za pomocą drugiej łyżki wrzucaj porcję do miski z mąką Obtocz porcję ciasta w mące, a następnie strzepując nadmiar mąki formuj okrągłe placuszki Smaż na złoto brązowy kolor z obu stron Po usmażeniu posyp obficie cukrem pudrem Podawaj z konfiturą, jogurtem lub kwaśną śmietaną, lodami oraz świeżymi owocami