Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 1369
Dodano: 13.01.2010
Odsłon: 40150
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
mąkę wyrobić z margaryną nożem dodać pozostałe składniki ,zarobić ciasto i schłodzić min pół godziny.
Z jabłek odlać nadmiar soku.
Ciasto podzielić na dwie części jedna wyłożyć blaszkę domową-dużą posypać mąką wyłożyć jabłka przykryć drugą częścią ciasta.
Piec ok 50 min w temp.180 stopni
Zaletą tej szarlotki jest jej kruchość dzięki zastosowaniu mąki krupczatki
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Miszelka 23 maja 2012Zgłoś do usunięcia
ulubione ciasto mojego męża! Robię wg tego przepisu regularnie:-)5 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 21 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubie szarlotke ale nie za bardzo umiem ja robić.5 Kto głosował? | Odpowiedz

Klaudek 17 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Dziś robiłam, bardzo smaczna. I całkiem szybko się ją robi ;-) nie wliczam tu czasu leżakowania ciasta w lodówce ;-) polecam1 Kto głosował? | Odpowiedz