Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo szybka w przygotowaniu :) zapraszam do siebie : http://charlottegotuje.blogspot.com/
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9613
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9613
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Mąkę, cukier, kaszę manne i proszek do pieczenia mieszamy dokładnie ze sobą. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach i mocno wyciskamy z soku. Prodiż natłuszczamy masłem i wysypujemy 1/3 ciasta - tak aby było zakryte dno. Wykładamy 1/2 jabłek, tak jak w przypadku ciasta kładziemy warstwę i tak na zmianę do skończenia składników. Margarynę kroimy w kostkę i układamy na samym wierzchu. Pieczemy około 1 godz w 180st. C. Do jabłek możemy dodać cynamon i rodzynki to zależy oczywiście od naszych upodobań :)