Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 1457
Dodano: 10.12.2011
Odsłon: 40791
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Mąkę, cukier, kaszę manne i proszek do pieczenia mieszamy dokładnie ze sobą. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach i mocno wyciskamy z soku. Prodiż natłuszczamy masłem i wysypujemy 1/3 ciasta - tak aby było zakryte dno. Wykładamy 1/2 jabłek, tak jak w przypadku ciasta kładziemy warstwę i tak na zmianę do skończenia składników. Margarynę kroimy w kostkę i układamy na samym wierzchu. Pieczemy około 1 godz w 180st. C. Do jabłek możemy dodać cynamon i rodzynki to zależy oczywiście od naszych upodobań :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

asiella88 29 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
mmmm ale pysznie wygląda w poniedziałek naszla mnie ochota na taką szarlotke szukalam w dobrych cukierniach ale bez skutku ( wszedzie gruba warstwa takich wiecie bladych sztucznych jablek) dopiero wczoraj zjadłam u mamy a dziś patrze na ten przepis i mam banana zamiast ust :) bardzo apetyczne zdjecie Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Kasia0803 29 lipca 2012Zgłoś do usunięcia
Bardzo łatwe i pyszne. polecam!1 Kto głosował? | Odpowiedz

kamilcik 15 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
śmiało można go upiec w tortownicy. Piekłam go nie raz w ten sposób i zawsze się udawało1 Kto głosował? | Odpowiedz

xagness 11 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
machetowa myślę że jak podwoisz porcję to spokojnie wystarczy na blaszkę :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

xagness 11 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
machetowa myślę że jak podwoisz porcje to spokojnie starczy też na blaszkę :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

machetowa 10 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
A jesli nie mam prodiza amam ochote na to ciasto???0 Kto głosował? | Odpowiedz

xagness 10 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
kamilcik tak zgadzam się że na ciepło jest najlepszy :) A do tego jeszcze gałka ulubionych lodów - pychota ! :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

kamilcik 10 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Też robię ten placek, najlepiej smakuje na ciepło. Jest pyszny i bardzo łatwy do zrobienia.0 Kto głosował? | Odpowiedz

kamilcik 10 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Też robię ten placek. ńaklepiej smakuje na ciepło. Jest pyszny i bardzo łatwy do zrobienia.0 Kto głosował? | Odpowiedz