Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szarlotkę, na kruchym cieście.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 211
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2604
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 218
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 230
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 211
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2604
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 218
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 230
Składniki
Przesiać mąkę i cukier puder, dodać miękkie masło, żółtka, cukier wanilinowy, sól. Wszystkie składniki posiekać nożem i szybko zagnieść ręką. Ciasto podzielić na dwie części i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Obrane jabłka pokroić na ćwiartki i delikatnie ponacinać. Podsmażyć na maśle oprószone cukrem i cynamonem. Z pierwszej części poskubać na małe kawałki na spód blachy (25X25 cm) wyłożonej papierem. Nałożyć delikatnie podsmażone jabłka. Na jabłka ponowie położyć ciasto, skubiąc małe kawałki. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni na złocisty kolor 30-40 minut. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.