Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kruche ciasto,owocowe nadzienie i bezowa pianka,pychotka
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117021
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8040
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1652
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1333
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117021
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8040
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1652
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1333
Składniki
Z mąki,4 łyżek cukru,cukru waniliowego,masła i jajka zagnieść kruche ciasto i wstawić do lodówki na godzinę.Jabłka zagotować,budynie wymieszać z sokiem pomarańczowym i wlać do jabłek cały czas mieszając pogotować z 5 minut i odstawić do wystygniecia.Ciasto wyjąć z lodówki i delikatnie rozwałkować wyłożyć dno i boki tortownicy posypać bułka tartą i rónomiernie rozłożyć masę jabłowo-budyniową.piec w 170 stopniach ok. 45 minut.Białka ubić na sztywno następnie powoli dosypywać cukier i miksować aż się cukier rozpuści.Po 45 minutach wyjąć ciasto z piekarnika wyłożyć pianę z białek i wstawić ponownie do piekarnika na 40 minut skręcając temp. piecyka do 100 stopni,po 40 minutach wyłączyć piekarnik zostawić w nim ciasto aż do ostygniecia .Życzę smacznego.