Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, pulchne i wilgotne ciasto do popołudniowej kawki!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11036
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1187
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11682
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1042
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11036
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1187
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11682
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1042
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i uprażyć razem z miodem. Jaja utrzeć z cukrem na pulchną masę. Następnie dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i stopione masło. Całość dokładnie połączyć.
Na prostokątną blachę wyłożona papierem do pieczenia wylać połowę ciasta i rozłożyć owoce. Następnie jabłka zalać gorącym budyniem i rozlać pozostałe ciasto. Piec w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku przez ok. 60 min.
Przed podaniem ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!