Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 5235

Dodano:

Odsłon: 3462

Smaczne, pulchne i wilgotne ciasto do popołudniowej kawki!

Składniki

  • cukier drobny 3/4 szklanki
  • mąka pszenna 2 1/2 szklanki
  • mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
  • jaja 4 szt
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • mleko 2 % 1 l
  • budyń waniliowy 3 szt
  • jabłka 1000 g
  • miód płynny 2 łyżki
  • masło 250 g
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szarlotka z budyniem

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, pokroić w kostkę i uprażyć razem z miodem. Jaja utrzeć z cukrem na pulchną masę. Następnie dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i stopione masło. Całość dokładnie połączyć.

  2. Na prostokątną blachę wyłożona papierem do pieczenia wylać połowę ciasta i rozłożyć owoce. Następnie jabłka zalać gorącym budyniem i rozlać pozostałe ciasto. Piec w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku przez ok. 60 min.

  3. Przed podaniem ostudzić i posypać cukrem pudrem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń