Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, pulchne i wilgotne ciasto do popołudniowej kawki!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3833
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 400
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 759
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3833
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 400
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 759
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i uprażyć razem z miodem. Jaja utrzeć z cukrem na pulchną masę. Następnie dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i stopione masło. Całość dokładnie połączyć.
Na prostokątną blachę wyłożona papierem do pieczenia wylać połowę ciasta i rozłożyć owoce. Następnie jabłka zalać gorącym budyniem i rozlać pozostałe ciasto. Piec w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku przez ok. 60 min.
Przed podaniem ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!