Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,mięciutkie ciasto ale warunkiem są kwaśne jabłka .
Z podanych składników zagnieść ciasto.
Podzielić na dwie równe części.
Jedną wyłożyć na blachę o wymiarach: 25/35 cm .
Nakłuć widelcem, posypać łyżką tartej bułki
Ułożyć jabłka pokrojone w dość grube plastry.Można delikatnie oprószyć cynamonem.
Zagotować mleko z cukrem, ugotować budyń. Gorącym zalać jabłka. Budyń powinien wypełnić luki między kawałkami jabłek.
Przykryć drugą częścią rozwałkowanego ciasta. Docisnąć do brzegów formy. Nakłuć widelcem by para mogła się wydostać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni.
Na dziesięć minut przed końcem pieczenia ciasto wyjąć z piekarnika i wyłożyć ubitą pianę. Piec jeszcze 10 minut.
Muszę przyznać, że to najlepsze ciasto jakie do tej pory jadłam. Na pełnoziar...
Odsłon: 5394
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3084
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2064
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 6853
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 110
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3084
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2064
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 6853
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 110
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie równe części. Jedną wyłożyć na blachę o wymiarach: 25/35 cm . Nakłuć widelcem, posypać łyżką tartej bułki Ułożyć jabłka pokrojone w dość grube plastry.Można delikatnie oprószyć cynamonem. Zagotować mleko z cukrem, ugotować budyń. Gorącym zalać jabłka. Budyń powinien wypełnić luki między kawałkami jabłek. Przykryć drugą częścią rozwałkowanego ciasta. Docisnąć do brzegów formy. Nakłuć widelcem by para mogła się wydostać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Na dziesięć minut przed końcem pieczenia ciasto wyjąć z piekarnika i wyłożyć ubitą pianę. Piec jeszcze 10 minut.
Przepisy Desery
Desery
Najlepsze ciasto z owocami
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Najlepsze ciasto z owocami
Ciasto z babcinego przepisu. Najlepiej smakuje z kwaśnymi owocami. Ja dodałam...
Odsłon: 52
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 107