Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 831 Ocena: 16481
Dodano: 30.11.2016
Odsłon: 1239
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Mrożone porzeczki z cukrem gotujemy na wolnym ogniu, często mieszając ok. 40 minut.
Tortownicę 15 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką kukurydzianą.
Spód tortownicy wykładamy ciasteczkami.
Rozgrzewamy piekarnik do 160 C i wstawiamy wodę w czajniku.
Z serka odlewamy wodę i krótko miksujemy z cukrem i mąką. Następnie dodajemy jajko, sok z cytryny i teraz miksujemy już trochę dłużej.
Zmiksowany ser wykładamy na ciastka.
Spód i boki tortownicy owijamy folią aluminiową, stawiamy do większej blaszki , nalewamy ciepłą wodę do 1/3 wysokości tortownicy.Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy .
Jeszcze lekko ciepłą tartę polewamy przetartym przez sitko sosem.
Ja osobiście, wolę nawet nie przetarty sos.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)