Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka francuskie z owocami. Lekkie, półwytrawne, doskonałe na deser lub przystawkę. Wersja dla leniwych (jak ja) - z gotowego ciasta francuskiego. Ale sprawdziłem - nie zawiera sztucznych dodatków (przynajmniej to z Lidla)! Idealny deser dla dzieci i dorosłych.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2258
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 142
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 190
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 191
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2258
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 142
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 190
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 191
Składniki
abłka i brzoskwinie obierz, pokrój w cienkie plasterki. W rondlu rozgrzej masło, dodaj miód, cynamon i goździki. Kiedy miód się rozpuści - dodaj jabłko. Smaż chwilę, aż cząstki jabłka staną się miękkie. Wyjmij z glazury i odłóż na talerzyk.
Ciasto francuskie (rozmrożone) pokrój na kwadraty i zawiń brzegi, tworząc małe miseczki. Ja pociąłem płat ciasta na 18 kawałków (6 x 3).
Ułóż miseczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do nich (oddzielnie) brzoskwinie i glazurowane jabłka. Jabłka posyp jeszcze odrobiną cynamonu, natomiast brzoskwinie posmaruj glazurą pozostałą z jabłek. Resztki ciasta możesz pokroić w cienkie paski i położyć na wierzchu ciastek.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg) przez ok. 20 minut, aż ładnie się zrumienią. Przed końcem pieczenia (po ok. 15 minutach) możesz spryskać ciastka wodą (z rozpylacza).