Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe ciastka
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12448
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 876
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12448
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 876
Składniki
Ciasto Francuskie pokroić w paski wzdłuż krótszego boku. Górną połowę ciasta posmarować dżemem i na to ułożyć plasterki banana. Złożyć na pół i docisnąć boki widelcem. Ułożyć na blaszce do pieczenia. Posmarować mlekiem i posypać z wierzchu cukrem. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku ok 15-20 minut.