Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest smaczne, bardzo łatwe i szybkie do zrobienia. Zawsze się udaje.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 159
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2803
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3632
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 548
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 159
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2803
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3632
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 548
Składniki
Całe jajka wbić do miski, zmiksować dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy.
Do masy jajecznej przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Następnie dodać olej i kefir wymieszany z sodą.
Wszystko razem szpatułką delikatnie wymieszać, przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy z bokami. Jabłka obrać, pokroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Każdą połówkę naciąć kilka razy, ułożyć na cieście.
Jabłka posmarować rozpuszczonym masłem za pomocą silikonowego pędzelka.
Blaszkę z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 45 minut. Upieczone ciasto ostudzić na kratce, oprószyć cukrem pudrem.