Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest smaczne, bardzo łatwe i szybkie do zrobienia. Zawsze się udaje.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 75
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 179
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 810
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 75
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 179
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 810
Składniki
Całe jajka wbić do miski, zmiksować dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy.
Do masy jajecznej przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Następnie dodać olej i kefir wymieszany z sodą.
Wszystko razem szpatułką delikatnie wymieszać, przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy z bokami. Jabłka obrać, pokroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Każdą połówkę naciąć kilka razy, ułożyć na cieście.
Jabłka posmarować rozpuszczonym masłem za pomocą silikonowego pędzelka.
Blaszkę z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 45 minut. Upieczone ciasto ostudzić na kratce, oprószyć cukrem pudrem.