Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest smaczne, bardzo łatwe i szybkie do zrobienia. Zawsze się udaje.
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18944
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 406
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 85
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 52
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18944
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 406
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 85
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 52
Składniki
Całe jajka wbić do miski, zmiksować dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy.
Do masy jajecznej przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Następnie dodać olej i kefir wymieszany z sodą.
Wszystko razem szpatułką delikatnie wymieszać, przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy z bokami. Jabłka obrać, pokroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Każdą połówkę naciąć kilka razy, ułożyć na cieście.
Jabłka posmarować rozpuszczonym masłem za pomocą silikonowego pędzelka.
Blaszkę z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 45 minut. Upieczone ciasto ostudzić na kratce, oprószyć cukrem pudrem.