Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełnoziarniste ciasto z dodatkiem śliwek do wykonania w ekspresowym tempie. Mocno aromatyczne oraz wilgotne.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5365
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1720
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5242
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1752
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5365
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1720
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5242
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1752
Składniki
Śliwki kroimy na pół i pozbywamy się pestek. Następnie kroimy jeszcze na pół.
W misce mieszamy suche składniki, w drugim naczyniu mokre. Dolewając porcjami mokre do suchych miksujemy do połączenia składników.
Przelewamy ciasto do formy (24x24) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch układamy śliwki i pieczemy 60 minut w 170 stopniach. Sprawdzamy na koniec patyczkiem.