Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne delikatne i aromatyczne ciacho idealne np. do popołudniowej kawy.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1429
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1374
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1429
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1374
Składniki
Ubijamy mikserem pianę z białek, wsypujemy cukier i dalej ubijamy na sztywno. Dorzucamy żółtka i wciąż miksując dodajemy pozostałe składniki, łącznie z pokrojonymi w ćwiartki obranymi jabłkami. Wymieszane dokładnie ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułka tarta tortownicy.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 1 h (do suchego patyczka) w temp. 180 st. C.