Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne delikatne i aromatyczne ciacho idealne np. do popołudniowej kawy.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 579
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11767
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13496
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2748
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 579
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11767
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13496
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2748
Składniki
Ubijamy mikserem pianę z białek, wsypujemy cukier i dalej ubijamy na sztywno. Dorzucamy żółtka i wciąż miksując dodajemy pozostałe składniki, łącznie z pokrojonymi w ćwiartki obranymi jabłkami. Wymieszane dokładnie ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułka tarta tortownicy.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 1 h (do suchego patyczka) w temp. 180 st. C.