Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne delikatne i aromatyczne ciacho idealne np. do popołudniowej kawy.
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 89
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 185
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 176
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7544
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 89
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 185
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 176
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7544
Składniki
Ubijamy mikserem pianę z białek, wsypujemy cukier i dalej ubijamy na sztywno. Dorzucamy żółtka i wciąż miksując dodajemy pozostałe składniki, łącznie z pokrojonymi w ćwiartki obranymi jabłkami. Wymieszane dokładnie ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułka tarta tortownicy.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 1 h (do suchego patyczka) w temp. 180 st. C.