Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szyszki z ryżu preparowanego – smak z dziecięcych lat. Tak niewiele potrzeba aby smakiem i myślami wrócić do tamtych chwil. W niejednym domu szyszki były obowiązkowe w święta i większe uroczystości rodzinne. Odkąd mam dzieci, szyszki często u mnie goszczą. Największą zaletą jest mała ilość składników i szybkie przygotowanie.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1597
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 993
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1597
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 993
Składniki
Do garnuszka wkładamy masło i pokrojone krówki.
Wszystko podgrzewamy na wolnym ogniu do momentu całkowitego roztopienia się krówek i połączenia z masłem (nie gotujemy).
Garnek zdejmujemy z gazu i dodajemy ryż. Wszystko dokładnie mieszamy.
Szyszki formujemy w wilgotnych dłoniach. Układamy je na talerzu lub wkładamy do papilotek na muffinki. Ja wolę w papilotkach je trzymać, ponieważ nie sklejają się. Czekamy aż dobrze zastygną i jemy. Smacznego. Zapraszam na blog www.pyszotki.pl