Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szyszki z ryżu preparowanego – smak z dziecięcych lat. Tak niewiele potrzeba aby smakiem i myślami wrócić do tamtych chwil. W niejednym domu szyszki były obowiązkowe w święta i większe uroczystości rodzinne. Odkąd mam dzieci, szyszki często u mnie goszczą. Największą zaletą jest mała ilość składników i szybkie przygotowanie.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3000
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3000
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Do garnuszka wkładamy masło i pokrojone krówki.
Wszystko podgrzewamy na wolnym ogniu do momentu całkowitego roztopienia się krówek i połączenia z masłem (nie gotujemy).
Garnek zdejmujemy z gazu i dodajemy ryż. Wszystko dokładnie mieszamy.
Szyszki formujemy w wilgotnych dłoniach. Układamy je na talerzu lub wkładamy do papilotek na muffinki. Ja wolę w papilotkach je trzymać, ponieważ nie sklejają się. Czekamy aż dobrze zastygną i jemy. Smacznego. Zapraszam na blog www.pyszotki.pl