Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szyszki z ryżu preparowanego – smak z dziecięcych lat. Tak niewiele potrzeba aby smakiem i myślami wrócić do tamtych chwil. W niejednym domu szyszki były obowiązkowe w święta i większe uroczystości rodzinne. Odkąd mam dzieci, szyszki często u mnie goszczą. Największą zaletą jest mała ilość składników i szybkie przygotowanie.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41237
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3168
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 1627
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41237
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3168
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 1627
Składniki
Do garnuszka wkładamy masło i pokrojone krówki.
Wszystko podgrzewamy na wolnym ogniu do momentu całkowitego roztopienia się krówek i połączenia z masłem (nie gotujemy).
Garnek zdejmujemy z gazu i dodajemy ryż. Wszystko dokładnie mieszamy.
Szyszki formujemy w wilgotnych dłoniach. Układamy je na talerzu lub wkładamy do papilotek na muffinki. Ja wolę w papilotkach je trzymać, ponieważ nie sklejają się. Czekamy aż dobrze zastygną i jemy. Smacznego. Zapraszam na blog www.pyszotki.pl