Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba trafiły mi się bardzo słodkie truskawki, bo całkowicie zagłuszyły kwaśny smak rabarbaru. Całość bardzo słodka, ale znika do ostatniego okruszka.
forma do tarty 28cm najlepiej z wyciąganym dnem
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1323
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101620
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6093
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1323
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101620
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6093
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, formę do tarty (28cm średnicy) wysmarować masłem.
Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto. 2/3 ciasta przełożyć do formy i ponakłuwać widelcem.
Rabarbar, truskawki, cukier, cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną wymieszać i wyłożyć na przygotowane ciasto.
Pozostałe ciasto rozwałkować i wyciąć z niego paski o szerokości 1-1,5 cm. Z pasków zrobić kratkę na przygotowanej tarcie. Żółtko wymieszać z mlekiem i posmarować ułożoną kratkę. Piec ok. 30-35 minut. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego :)