Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba trafiły mi się bardzo słodkie truskawki, bo całkowicie zagłuszyły kwaśny smak rabarbaru. Całość bardzo słodka, ale znika do ostatniego okruszka.
forma do tarty 28cm najlepiej z wyciąganym dnem
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 914
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 914
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, formę do tarty (28cm średnicy) wysmarować masłem.
Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto. 2/3 ciasta przełożyć do formy i ponakłuwać widelcem.
Rabarbar, truskawki, cukier, cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną wymieszać i wyłożyć na przygotowane ciasto.
Pozostałe ciasto rozwałkować i wyciąć z niego paski o szerokości 1-1,5 cm. Z pasków zrobić kratkę na przygotowanej tarcie. Żółtko wymieszać z mlekiem i posmarować ułożoną kratkę. Piec ok. 30-35 minut. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego :)