Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 840
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1069
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 255
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2803
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 840
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1069
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 255
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2803
Składniki
Mąkę pszenną pomieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem. Zimne masło zetrzeć do mąki. Dobrze jest obtaczać masło w mące, wtedy łatwiej jest zetrzeć i posypywać mąką tarkę co też uławia pacę. Pomieszać. Dodać jajko i zagnieść ciasto. Uformować kulę. Zapakować do woreczka foliowego i schłodzić. Winogrona oczyszczone, pozbawione gałązek, umyte przełożyć do rondla. Postawić na gazie i dodać trochę wody. Zacząć gotować. Mieszać. Gotować do chwili aż winogrona się rozpadną. Pulpę przetrzeć przez sito. Ciemne ogrodowe winogrona mają bardzo dużo pestek. Do schłodzonej przetartej masy dodać cukier, cynamon i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszć. Formę 25 cm średnicy posmarować masłem. Ciastem przykryć dno i boki foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 min. Na podpieczone ciasto wyłożyć masę winogronową. Posypać płatkami migdałowymi i ponownie wstawić do piekarnika na 30 min. Proste ciasto z owocami z ogrodu gotowe. Smacznego.