Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 94
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 40
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 88
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 94
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 40
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 88
Składniki
Mąkę pszenną pomieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem. Zimne masło zetrzeć do mąki. Dobrze jest obtaczać masło w mące, wtedy łatwiej jest zetrzeć i posypywać mąką tarkę co też uławia pacę. Pomieszać. Dodać jajko i zagnieść ciasto. Uformować kulę. Zapakować do woreczka foliowego i schłodzić. Winogrona oczyszczone, pozbawione gałązek, umyte przełożyć do rondla. Postawić na gazie i dodać trochę wody. Zacząć gotować. Mieszać. Gotować do chwili aż winogrona się rozpadną. Pulpę przetrzeć przez sito. Ciemne ogrodowe winogrona mają bardzo dużo pestek. Do schłodzonej przetartej masy dodać cukier, cynamon i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszć. Formę 25 cm średnicy posmarować masłem. Ciastem przykryć dno i boki foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 min. Na podpieczone ciasto wyłożyć masę winogronową. Posypać płatkami migdałowymi i ponownie wstawić do piekarnika na 30 min. Proste ciasto z owocami z ogrodu gotowe. Smacznego.