Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1319
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 969
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1319
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 969
Składniki
Mąkę pszenną pomieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem. Zimne masło zetrzeć do mąki. Dobrze jest obtaczać masło w mące, wtedy łatwiej jest zetrzeć i posypywać mąką tarkę co też uławia pacę. Pomieszać. Dodać jajko i zagnieść ciasto. Uformować kulę. Zapakować do woreczka foliowego i schłodzić. Winogrona oczyszczone, pozbawione gałązek, umyte przełożyć do rondla. Postawić na gazie i dodać trochę wody. Zacząć gotować. Mieszać. Gotować do chwili aż winogrona się rozpadną. Pulpę przetrzeć przez sito. Ciemne ogrodowe winogrona mają bardzo dużo pestek. Do schłodzonej przetartej masy dodać cukier, cynamon i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszć. Formę 25 cm średnicy posmarować masłem. Ciastem przykryć dno i boki foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 min. Na podpieczone ciasto wyłożyć masę winogronową. Posypać płatkami migdałowymi i ponownie wstawić do piekarnika na 30 min. Proste ciasto z owocami z ogrodu gotowe. Smacznego.