Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe do zrobienia,bez potrzeby pieczenia
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 963
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23159
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 963
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23159
Składniki
żółtka oddzielić od białek . zmiksować żółtka z cukrem pudrem na białą mase, dodać serek maskarpone i zmieszać na małycg obrotach
zaparzyć kawe, poczekać by ostygła, dodać amaretto. Biszkopty maczać kolejno w kawie z amaretto i układać na blaszce. Biszkopty pokryć warstwą kremu z serka i jajek, i znów położyć biszkopty,poczym jeszcze jedna warstwa kremu i biszkoptów. jako ostatnią kładziemy ubitą wcześniej śmietane z cukrem i posypujemy kakaem. całość należy wsadzić do lodówki na okolo 4-5 godzin