Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe do zrobienia,bez potrzeby pieczenia
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113053
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113053
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
żółtka oddzielić od białek . zmiksować żółtka z cukrem pudrem na białą mase, dodać serek maskarpone i zmieszać na małycg obrotach
zaparzyć kawe, poczekać by ostygła, dodać amaretto. Biszkopty maczać kolejno w kawie z amaretto i układać na blaszce. Biszkopty pokryć warstwą kremu z serka i jajek, i znów położyć biszkopty,poczym jeszcze jedna warstwa kremu i biszkoptów. jako ostatnią kładziemy ubitą wcześniej śmietane z cukrem i posypujemy kakaem. całość należy wsadzić do lodówki na okolo 4-5 godzin