Do góry

Desery Przepis na:

Tort bananowy

Tort bananowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 1407

Dodano:

Odsłon: 277

Dla łasuchów lubiących smak banana, prosty przepis na smakowity tort.

Składniki

  • 3 okrągłe biszkopty upieczone wg. sprawdzonego przepisu
  • nektar bananowy 1 l
  • budyń śmietankowy 2 szt
  • cukier 4 łyżki
  • masło 1
  • banan 1-2 szt
  • bita śmietana z proszku
  • śmietan fix
  • masa kajmakowa w puszce
  • ulubione dekoracje
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotować 3 blaty biszkoptowe wg. sprawdzonego przepisu.(sklepowych nie polecam).
    Z nektaru bananowego odlać 1/3 szkl do napączowania blatów i 1 szkl do rozpuszczenia budyniów. Resztę zagotować, wlać budynie i cukier. Zagotować i zostawić do ostygnięcia.
    Połączyć z masłem trzymanym w temperaturze pokojowej i bananami pokrojonymi w drobną kostkę.

  2. Blaty biszkoptowe napączować nektarem bananowym( można dodać odrobinę alkoholu).
    Na pierwszy blat nałożyć połowę masy bananowej, nakładamy drugi blat a na niego masę kajmakową i resztę masy bananowej. Przykryć ostatnim biszkoptem.
    Przygotować bitą śmietanę wg przepisu i dodać śmietanfix.
    Całość udekorować bitą śmietaną i ozdobami w zależności od okazji.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń