Desery Przepis na:
Tort bananowy

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 1407
Dodano: 20.09.2018
Odsłon: 277
Składniki
- 3 okrągłe biszkopty upieczone wg. sprawdzonego przepisu
- nektar bananowy 1 l
- budyń śmietankowy 2 szt
- cukier 4 łyżki
- masło 1
- banan 1-2 szt
- bita śmietana z proszku
- śmietan fix
- masa kajmakowa w puszce
- ulubione dekoracje
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Przygotować 3 blaty biszkoptowe wg. sprawdzonego przepisu.(sklepowych nie polecam).
Z nektaru bananowego odlać 1/3 szkl do napączowania blatów i 1 szkl do rozpuszczenia budyniów. Resztę zagotować, wlać budynie i cukier. Zagotować i zostawić do ostygnięcia.
Połączyć z masłem trzymanym w temperaturze pokojowej i bananami pokrojonymi w drobną kostkę. -
Blaty biszkoptowe napączować nektarem bananowym( można dodać odrobinę alkoholu).
Na pierwszy blat nałożyć połowę masy bananowej, nakładamy drugi blat a na niego masę kajmakową i resztę masy bananowej. Przykryć ostatnim biszkoptem.
Przygotować bitą śmietanę wg przepisu i dodać śmietanfix.
Całość udekorować bitą śmietaną i ozdobami w zależności od okazji.
Smacznego!
Komentarze do przepisu (2)

Maudie 25 września 2018Zgłoś do usunięcia
Śliczny:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

ErJot 21 września 2018Zgłoś do usunięcia
Apetyczny:)1 Kto głosował? | Odpowiedz