Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, aksamitny i niewiarygodnie efektowny wizualnie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3854
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3854
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Składniki
Dno tortownicy 24cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem. Jajko z cukrem utrzeć na gładką, kremową masę. Wmieszać mąkę, proszek do pieczenia, oliwę. Przelać do formy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez 10-15 min do delikatnego zrumienienia. Wyjąć i wystudzić. Ja w tym przypadku użyłam gotowego blatu biszkoptowego.
3 galaretki rozpuścić w trzech oddzielnych szklankach wody. Przelać na talerze albo do innego płaskiego naczynia. Żelatynę rozpuścić w letnim mleku. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić, dodać cukier puder i mleko z żelatyną. Wszystko mieszać aż zacznie tężeć. Galaretki pokroić w kosteczkę. Wmieszać do masy. Wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki. Czwartą galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wody. Gdy masa w lodówce troszkę stężeje wylewamy na nią rozpuszczoną, przestudzoną galaretkę. Wcześniej można udekorować ciasto owocami. Wstawiamy do lodówki.