Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, aksamitny i niewiarygodnie efektowny wizualnie.
Dno tortownicy 24cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem. Jajko z cukrem utrzeć na gładką, kremową masę. Wmieszać mąkę, proszek do pieczenia, oliwę. Przelać do formy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez 10-15 min do delikatnego zrumienienia. Wyjąć i wystudzić.
Ja w tym przypadku użyłam gotowego blatu biszkoptowego.
3 galaretki rozpuścić w trzech oddzielnych szklankach wody. Przelać na talerze albo do innego płaskiego naczynia.
Żelatynę rozpuścić w letnim mleku. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić, dodać cukier puder i mleko z żelatyną. Wszystko mieszać aż zacznie tężeć.
Galaretki pokroić w kosteczkę. Wmieszać do masy. Wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki.
Czwartą galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wody.
Gdy masa w lodówce troszkę stężeje wylewamy na nią rozpuszczoną, przestudzoną galaretkę. Wcześniej można udekorować ciasto owocami.
Wstawiamy do lodówki.
Super pyszny na każdą okazję, a nawet bez okazji :)
Odsłon: 664
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 35
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 48
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 153
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 154
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 108
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 139
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 35
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 48
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 153
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 154
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 108
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 139
Składniki
Dno tortownicy 24cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem. Jajko z cukrem utrzeć na gładką, kremową masę. Wmieszać mąkę, proszek do pieczenia, oliwę. Przelać do formy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez 10-15 min do delikatnego zrumienienia. Wyjąć i wystudzić. Ja w tym przypadku użyłam gotowego blatu biszkoptowego.
3 galaretki rozpuścić w trzech oddzielnych szklankach wody. Przelać na talerze albo do innego płaskiego naczynia. Żelatynę rozpuścić w letnim mleku. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić, dodać cukier puder i mleko z żelatyną. Wszystko mieszać aż zacznie tężeć. Galaretki pokroić w kosteczkę. Wmieszać do masy. Wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki. Czwartą galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wody. Gdy masa w lodówce troszkę stężeje wylewamy na nią rozpuszczoną, przestudzoną galaretkę. Wcześniej można udekorować ciasto owocami. Wstawiamy do lodówki.
Przepisy Desery
Desery
Tort z galaretek.
Desery
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Desery
Sernik na zimno "zamek" z owocową wkładką
Desery
Ciastka z truskawkowym zefirem
Tort z galaretek.
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 48
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 103