Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort orzechowo-migdałowy udekorowany polewą czekoladową.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na krem, dodać miąższ z laski wanilii i kakao rozprowadzone uprzednio na papkę w odrobinie mleka. Wmieszać zmielone w mikserze orzechy włoskie. Gotową masę wyłożyć równo do dużej tortownicy (średnica 28 cm), wysmarowanej masłem i oprószonej mąką ziemniaczaną.
Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Utrwalić cukrem pudrem. Dolać sok z cytryny, miąższ z wanilii, zmielone biszkopty i świeżo zmielone migdały (lekko podprażone, bez skórki). Po delikatnym wymieszaniu wyłożyć na masę orzechową - z kopczykiem na środku tortownicy, ponieważ w czasie pieczenia ciasto nieco siada.
Foremkę włożyć na 50-55 minut do średnio nagrzanego piekarnika (najwyżej 170 st. C, z termoobiegiem).
Gdy ciasto ostygnie, ozdobić je polewą czekoladową.
Kultowe ciasteczka, które zawsze robią furorę na spotkaniach rodzinnych. Prz...
Odsłon: 1147
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 120
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 44
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 93
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 190
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 120
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 44
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 93
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 190
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na krem, dodać miąższ z laski wanilii i kakao rozprowadzone uprzednio na papkę w odrobinie mleka. Wmieszać zmielone w mikserze orzechy włoskie. Gotową masę wyłożyć równo do dużej tortownicy (średnica 28 cm), wysmarowanej masłem i oprószonej mąką ziemniaczaną.
Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Utrwalić cukrem pudrem. Dolać sok z cytryny, miąższ z wanilii, zmielone biszkopty i świeżo zmielone migdały (lekko podprażone, bez skórki). Po delikatnym wymieszaniu wyłożyć na masę orzechową - z kopczykiem na środku tortownicy, ponieważ w czasie pieczenia ciasto nieco siada.
Foremkę włożyć na 50-55 minut do średnio nagrzanego piekarnika (najwyżej 170 st. C, z termoobiegiem).
Gdy ciasto ostygnie, ozdobić je polewą czekoladową.
Przepisy Desery
Desery
Gofry jak z budki
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Desery
JAGODZIANKI
Gofry jak z budki
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 120
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 190