Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity:) smakuje dzieciom i dorosłym :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113047
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113047
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Składniki
Białka oddzielić od żółtek ubić na sztywno, po tym czasie powoli dosypywać cukier. Ubić lśniącą pianę. Zmniejszyć obroty miksera na minimum i dodać żółtka po jednym, a następnie dodać przesiane mąki. spód tortownicy o średnicy 24 cm wysmarować margaryną i wysypać mąką. Boków tortownicy nie smarujemy ! Pieczemy w 170 st przez 25-30 minut. Upuszczamy tortownicę z upieczonym biszkoptem na podłogę z wysokości kolan. Wkładamy do piekarnika i uchylamy drzwiczki. Wyjmujemy całkowicie wystudzony. Dzielimy na 3 równe płaty.
Mleko gotujemy z cukrem. W połowie szklanki mleka należy rozmieszać budyń i mąki, wlewamy to do gotującego się mleka i mieszamy energicznie żeby się grudki nie zrobiły. Gotujemy chwilę. Studzimy i zimny wkładamy do lodówki [najlepiej na parę godz.]
Masło ucieramy do białości, po czym dodajemy po jednej łyżce budyniu [ważne żeby robić to powoli, żeby masa była po utarciu puszysta].
Biszkopty ponczujemy, masę dzielimy na 3 części [ 2 do przełożenia, 1 do obłożenia tortu. ubijamy Śnieżkę wg przepisu na opakowaniu i dekorujemy wg własnego uznania. Chłodzimy tort, smacznego :)