Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogaty, kremowy sernik bez spodu
Rodzynki zalej wrzątkiem i odsącz na ręczniku papierowym
Ser połącz z mąkami i roztopionym masłem, wymieszaj dokładnie trzepaczką lub mikserem na małych obrotach
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubij na puszystą jasną masę (5-10 min na dużych obrotach miksera)
Następnie dodaj do sera porcjami ubite jajka i wymieszaj delikatnie szpatułką
Na koniec dodaj rodzynki i skórkę kandyzowaną wymieszane z pół łyżeczki mąki pszennej
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, tak aby wystawał ponad boki tortownicy na wysokość ok. 3 cm, ponieważ sernik bardzo mocno urośnie w piekarniku
Sernik piecz w piekarniku nagrzanym do 150°C przez 90 min
Po upieczeniu pozostaw w zamkniętym piekarniku na godzinę
Po całkowitym wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą
Sernik jest o smaku waniliowym, upieczony bez spodu, z polewą czekoladową.
Odsłon: 4575
Dzisiaj upiekłam dla mojej rodzinki sernik wiedeński. Sernik do popołudniowe...
Odsłon: 4910
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 94
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 32
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 63
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 160
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 94
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 32
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 63
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 160
Składniki
Rodzynki zalej wrzątkiem i odsącz na ręczniku papierowym Ser połącz z mąkami i roztopionym masłem, wymieszaj dokładnie trzepaczką lub mikserem na małych obrotach Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubij na puszystą jasną masę (5-10 min na dużych obrotach miksera) Następnie dodaj do sera porcjami ubite jajka i wymieszaj delikatnie szpatułką Na koniec dodaj rodzynki i skórkę kandyzowaną wymieszane z pół łyżeczki mąki pszennej
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, tak aby wystawał ponad boki tortownicy na wysokość ok. 3 cm, ponieważ sernik bardzo mocno urośnie w piekarniku Sernik piecz w piekarniku nagrzanym do 150°C przez 90 min Po upieczeniu pozostaw w zamkniętym piekarniku na godzinę Po całkowitym wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą
Przepisy Desery
Desery
Gofry jak z budki
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Desery
JAGODZIANKI
Gofry jak z budki
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 94
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 160