Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogaty, kremowy sernik bez spodu
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 31
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 486
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15061
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1814
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 31
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 486
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15061
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1814
Składniki
Rodzynki zalej wrzątkiem i odsącz na ręczniku papierowym Ser połącz z mąkami i roztopionym masłem, wymieszaj dokładnie trzepaczką lub mikserem na małych obrotach Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubij na puszystą jasną masę (5-10 min na dużych obrotach miksera) Następnie dodaj do sera porcjami ubite jajka i wymieszaj delikatnie szpatułką Na koniec dodaj rodzynki i skórkę kandyzowaną wymieszane z pół łyżeczki mąki pszennej
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, tak aby wystawał ponad boki tortownicy na wysokość ok. 3 cm, ponieważ sernik bardzo mocno urośnie w piekarniku Sernik piecz w piekarniku nagrzanym do 150°C przez 90 min Po upieczeniu pozostaw w zamkniętym piekarniku na godzinę Po całkowitym wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą