Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogaty, kremowy sernik bez spodu
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8710
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8710
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
Rodzynki zalej wrzątkiem i odsącz na ręczniku papierowym Ser połącz z mąkami i roztopionym masłem, wymieszaj dokładnie trzepaczką lub mikserem na małych obrotach Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubij na puszystą jasną masę (5-10 min na dużych obrotach miksera) Następnie dodaj do sera porcjami ubite jajka i wymieszaj delikatnie szpatułką Na koniec dodaj rodzynki i skórkę kandyzowaną wymieszane z pół łyżeczki mąki pszennej
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, tak aby wystawał ponad boki tortownicy na wysokość ok. 3 cm, ponieważ sernik bardzo mocno urośnie w piekarniku Sernik piecz w piekarniku nagrzanym do 150°C przez 90 min Po upieczeniu pozostaw w zamkniętym piekarniku na godzinę Po całkowitym wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą